TJÄNSTER
Bygg & Anläggning Kontrollmätningar Skanning & Scan2BIM Maskinstyrningssupport Projekteringsmätningar Volymberäkning Drönare Betongradar
  OM OSS
Historia Policy Jobba hos oss
  KONTAKT
Kontakt
  LOGGA IN
Mätkonsult Kontroll.XYZ

Logga in på Mätkonsult Logga in på Kontoll.xyz

Svenska English Polskie

Skanning & Scan2BIM

Laserskanning är ett intressant och snabbt växande fält med mycket varierande tillämpningar. Mätkonsult använder den senaste 3D-skanningstekniken helt integrerat i vår mätprocess. Skanning ger oss möjlighet för precis och omfattande insamling av mätdata som vi bearbetar beroende på syfte.

Vi har lång erfarenhet av att skanna alla typer av objekt som exempelvis industrimiljöer, fasader, bostads- och kontorsbyggnader samt stomme under pågående nyproduktion.

Skanningen kan vi sedan leverera som punktmoln eller använda för att göra planritningar, areaberäkningar och höjdredovisningar. Vi kan också modellera våra punktmoln som IFC-modeller, så kallat Scan-2-BIM.

 

Skanning kompletterar och ersätter traditionell inmätning. Den stora styrkan i att skanna är den heltäckande insamlingen av data. I stället för att välja ut ett begränsat antal detaljer att mäta in fångar skannern hela bilden. Det möjliggör att inskanningen blir en del i hela projekterings- och byggprocessen.

Allteftersom behoven uppstår kan information hämtas från punktmolnet för nya tillämpningar, av oss i vårt bredare mätuppdrag i projektet liksom av övriga underentreprenörer. På så vis bidrar skanningen till en enklare och effektivare process.